WebbKurser

Utöka dina kunskaper online

Familjecamping på Öland och en webbkurs i att softa!

Written By: admin - maj• 21•14

Familjecamping!

Nu har jag fått nog av all stress och alla tider att passa. Jag har bokat en stuga på en familjecamping på Öland, där ska jag i lugn och ro läsa mig webbkurs i att softa. Nu kanske ni undrar vad som flugit i mig men jag behöver stressa ner och ett miljöombyte! En familjecamping är precis vad jag behöver just nu. Vad kan ge mer lugn än att befinna sig på Öland, denna vackra och rogivande ö. Speciellt vackert är det under maj månad innan den värsta turistströmmen kommer som ett lämmeltåg över Ölandsbron. Sonjas familjecamping brukar bli fullsatt på sommaren, vilket inte är så konstigt med tanke på att den är femstjärnig!

Webbkursen på Öland!

Det finns tre huvudsakliga typer av avslappningstekniker som jag ska öva på. Jag har fått material att läsa och några cd-skivor i mindfullness. Åter till teknikerna och lite om dem:

  • Autogen träning: Denna teknik använder både bildspråk och kroppsmedvetenhet för att flytta en person till ett tillstånd av djup avslappning. Personen tänker sig en lugn plats och sedan fokuserar på olika fysiska förnimmelser. Till exempel kan man fokusera på lugna hjärtslag.
  • Andning: Vid andningsteknik, placerar du en hand på bröstet och den andra på magen. Ta ett långsamt, djupt andetag, sug in så mycket luft som möjligt. När du gör detta, bör din mage trycka mot din hand. Håll andan och sedan långsamt andas ut.
  • Progressiv muskelavslappning: Denna teknik innebär att långsamt spänna och sedan släppa varje muskelgrupp för sig, börja med musklerna i tårna och sluta med dem i huvudet.
  • Meditation: Det finns två populära former av meditation den ena kallas ” Transcendental Meditation” där man repeterar ett mantra – ett ord eller en fras. Det andra är ”Mindfulness Meditation”  där man istället fokuserar sin uppmärksamhet på sina tankar och känslor.

Nu vet ni vad jag ägnar min tid åt. Kika över till familjecampingen och hälsa på om du är på Öland!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.